LS-text-logo-medium

Nitistä nälkä -taitovalmennus

Toivoa syömishäiriön selättämiseen

Saanko esitellä: Paikka missä opit täsmällisesti, miten nälkiintyminen vaikuttaa sinuun ja mitä voit tehdä, jos olet väsynyt hankalaan ruokasuhteeseesi.

Ahdistaako syöminen? Tai tuntuuko siltä, että suhde ruokaan, liikkumiseen ja omaan kehoon vie kaiken ajan ja energian? Nitistä nälkä – verkkovalmennus on tarkoitettu sinulle, jolla on jonkinlaista hankaluutta oman syömisen tai kehosuhteen kanssa.

Haluamme auttaa sinua antamalla käytännön työvälineitä siihen, miten voit itse vaikuttaa omaan hyvinvointiin, päästä irti syömishäiriön kuristusotteesta ja saada takaisin elämisen arvoisen elämän.

Kurssin pääkouluttaja Heidi Itäsalmi onnistui voittamaan pitkään jatkuneen rajoittavan syömishäiriön MinnieMaud-metodilla ja löytämään uutta uskoa elämään. Heidi kertoo kurssilla omista kokemuksistaan ja siitä, miten hän onnistui. Saat myös uudenlaista, syvempää ymmärrystä syömishäiriöstä sekä sen syntyyn ja ylläpitoon vaikuttavista tekijöistä. Kokeneet ammattilaiset täydentävät kurssin sisältöä tuomalla oman osaamisensa sinun käyttöösi.

 

Oletko epävarma siitä, haluatko muutosta tilanteeseen?

Etkö ole vielä valmis muutokseen?

Se ei haittaa. Valmennus antaa sinulle kuitenkin tietoa ja ymmärrystä nälkiintymisen vaikutuksista kehoon, mieleen, sosiaalisiin suhteisiin ja toimintakykyyn. Saat myös faktatietoa syömishäiröön sairastumisen syistä ja siitä, mitä tarvitaan toipumiseen.

Tai ehkä jo toivot jotain muutosta omaan elämääsi?

Mutta et tiedä, mitä voisit konkreettisesti tehdä. Tai uskalla ottaa ensimmäistä askelta. Kyse on usein taitopuutteista. Ja taitojahan voi aina oppia. Myös niitä tervehtymiseen tarvittavia taitoja.

dmitry-ratushny-xsGApcVbojU-unsplash

Jos olet sairastunut syömishäiriöön, se ei ole sinun vikasi tai valintasi tai kyvyttömyyttäsi normaaliin syömiseen. Syömishäiriö on sairaus, joka on vallannut elämäsi niin, että et voi käyttäytyä muulla tavalla. Sairauden taustalla on geneettinen taipumus yhdistettynä vajaaravitsemuksen aiheuttamiin muutoksiin aivojen biologiassa.

Tällä kurssilla opit konkreettisesti Heidiä auttaneen MinnieMaud-metodin perusasiat. MinnieMaud (MM) -menetelmä on kehitetty  anoreksia-, bulimia- ja ortoreksiapotilaille. MinnieMaud pohjautuu Minnesota-tutkimukseen (“Minnie”) sekä Maudsley-lähtöisyyteen (“Maud”).

Minnesota-tutkimus toteutettiin toisen maailmansodan aikaan vuosina 1944-1945. Tutkimuksessa selvitettiin nälkiintymisen vaikutusta terveisiin ihmisiin. Tämän tutkimuksen pohjalta saatiin tietoa siitä, miten liian vähäinen syöminen vaikuttaa kokonaisvaltaisesti koko elämään. Ja ymmärryksen siitä, mitä tapahtuu, kun ravitsemustila saadaan korjattua.

Maudsleyn menetelmässä koko perhe oppii syömishäiriöitä vastustavia taitoja. Syömishäiriöitä ruokkivat reaktiot, käyttäytyminen ja tunteet opitaan tunnistamaan. Niiden tilalle opitaan uusia, syömishäiriön selättämiseen tarvittavia taitoja. MinnieMaud -menetelmässä samoja taitoja opetetaan sairastuneelle itselleen ilman perheen mukana oloa.

Nitistä Nälkä-kurssilta saat kaikki tarvitsemasi työvälineet, joita tarvitset taitovalmennukseen

Nitistä nälkä -verkkovalmennuksen laadukkaat luennot ja harjoitukset

Verkkovalmennus koostuu kahdeksasta itseopiskeltavasta moduulista, joita voit katsoa omaan tahtiin. Kussakin moduulissa on videoituja kokemuspuheenvuoroja ja asiantuntijaluentoja ja moduulien väleillä tehtäviä välitehtäviä.

Tämän verkkovalmennuksen tavoitteena on:

 • Antaa sinulle tietoa nälkiintymisestä ja sen vaikutuksesta elämään
 • Tuoda sinulle toivoa rajoittavasta syömishäiriöstä paranemisesta
 • Auttaa sinua löytämään syitä tehdä muutoksia
 • Antaa sinulle käytännön työkaluja syömishäiriön haastamiseen ja ahdistuksen hallintaan

"Tämä kurssi antoi minulle toivoa paranemisesta!"

Verkkovalmennuksessa:

 • Saat tietoa siitä, miten nälkiintyminen vaikuttaa arkeesi ja elämääsi
 • Saat tietoa siitä, miksi joku sairastuu syömishäiriöön
 • Kuulet, miten sairastuminen palvelee jotain tarkoitusta alkuvaiheessa, mutta alkaa hankaloittaa elämää jatkuessaan
 • Saat ajatuksia siitä, mistä voit saada toipumisrohkeutta
 • Kuulet, miten toive muutoksesta syntyy ja voi johtaa konkreettisiin tekoihin
 • Kuulet Heidin kokemuksia siitä, miten nämä sairauden vaiheet näkyivät hänen elämässään ja miten Heidi onnistui selättämään vaikean anoreksian
 • Kuulet, miten MinnieMaud-menetelmää noudatetaan käytännössä
 • Saat tietoa syömiseen liittyvästä ahdistuksesta
 • Saat vinkkejä syömiseen liittyvien pelkojen voittamiseen ja konkreettisia keinoja, miten selviytyä ahdistavissa tilanteissa
 • Ymmärrät, miksi on vaikeaa vain olla, ja saat konkreettisia keinoja ahdingon sietoon ja olon helpottamiseen
 • Voit miettiä, mitä hyvää siitä seuraisi, jos rohkenisit lähteä toteuttamaan muutoksia, vaikka ne pelottavatkin

Tämä verkkovalmennus on kohdennettu ensisijaisesti rajoittavasta syömishäiriöstä kärsiville, mutta siitä voi olla hyötyä muihinkin syömishäiriöihin sairastuneille. Verkkovalmennus on non-stop-kurssi, jota voit käydä omaan tahtiin.

Taitovalmentajasi

Kaisa 2015 (600x800)

Kaisa Nyberg

Olen tehnyt vuosia psykiatrista hoitotyötä syömishäiriöön sairastuneiden parissa ja viime vuosina kouluttanut toisia ammattilaisia syömishäiriöiden perhepohjaisesta hoidosta.

Olen erityisen innostunut siitä, miten paljon enemmän tänä päivänä tiedetään siitä, miten syömishäiriön voi selättää tai sen syntymisen estää. Parhaita opettajiani ovat olleet sairaudesta toipuneet tai läheisen sairauden kokeneet kokemuskouluttajat sekä pitkään alalla työskennelleet kollegani.

Toimivia keinoja on olemassa ja niitä voi oppia kuka tahansa. Kukaan ei ole toivoton tapaus: syömishäiriöstä voi parantua.  Toipuminen vaatii usein rohkeutta. Rohkeus syntyy siitä, kun löydät ne itselle merkitykselliset asiat, joita haluat vielä elämässä saavuttaa. Ilman että hankala ruoka- tai kehosuhde estää sinua.

heidi_itasalmi-1-768x1024

Heidi Itäsalmi

Kuinka toipua anoreksiasta? Tuosta googlehausta vuonna 2015 lähti liikkeelle elämäni mullistukset. Kyllä, googletin kuinka toipua anoreksiasta vaikka olin sairastanut syömishäiriötä jo yli kymmenen vuotta. Googlen avulla löysin MinnieMaudin, rajoittavien syömishäiriöiden hoitoon kehitetyn hoitomallin, joka koostuu kolmesta perusperiaatteesta: rajoittamaton syöminen, lepo sekä pelkoruokien kohtaaminen. Vastaus voi kuulostaa yksinkertaiselta mutta on elämää mullistava.

Vuosia siihen meni, mutta nyt voin sanoa olevani parantunut. Syömishäiriö on lamauttava ja uuvuttava seuralainen, joka saa kantajansa uskomaan ettei hänestä ole mihinkään eikä hän pärjää ilman syömishäiriötä. Mutta se ei ole totta. Sinä pystyt kyllä suurempaan kuin voisit kuvitellakaan! Olen sinun tukenasi tällä matkalla!

Anna Hasan

Anna Hasan

Olen Anna Hasan, psykofyysinen fysioterapeutti Tampereelta.
Olen työskennellyt pitkään syömishäiriöitä sairastavien ja heidän läheistensä tukena, niin terapeuttina kuin järjestöpuolen toimijanakin. Päätyökseni toimin nykyisin fysioterapeuttina erikoissairaanhoidossa. Lisäksi teen paljon koulutus- ja ohjaustyötä niin ammattilaisille kuin sairastuneille ja läheisillekin.

Syömishäiriötyö on ollut aina lähinnä sydäntäni, ja sen parissa olen
viettänyt suurimman osan työurastani. Niinpä ahdistus ja haastavat tunteet, ajatukset ja keholliset olotilat ovatkin tulleet varsin tutuksi ja rohkaisenkin kaikkia lähestymään niitä uteliaisuudella ja ymmärryksellä.

Meillä on jo nykyään paljon tietoa ja ymmärrystä kehon ja mielen
yhteistoiminnasta ja tämän tiedon jakaminen on osoittautunut omassa työssäni varsin merkitykselliseksi. Tällä kurssilla pyrinkin lisäämään ymmärrystä ahdistuksesta kehollisena stressireaktiona ja rohkaisemaan jokaista kohtaamaan omaa ahdistustaan ja löytämään itselle
sopivia keinoja säädellä ja sietää sitä.

”Syömishäiriön vaikutus on yllättävän laaja ja osaan yhdistää uusia asioita häiriöityneeseen ruokasuhteeseen."

 

Digitaaliset työvälineet tueksesi

Uuden toimintamallin omaksuminen on todella helppoa, koska saat koulutuksesta konkreettiset työvälineet oman tilanteen kartoittamiseen ja tukemaan taitojen oppimista. Voit tehdä oman tilanteen kartoituksen digitaalisilla, helppokäyttöisillä työvälineillä. Valmiiksi mietityt materiaalit MinnieMaudsley-menetelmän toteuttamiseen löytyvät kurssilta.

”Kurssi oli mahtava! Sain paljon hyödyllistä tietoa ja eväitä muutokseen."

 

Kouluttajien ja ryhmän tuki oppimiseen ja taitojen harjoitteluun

LivingSkills-verkkovalmennus ei ole vain verkkokurssi, jota käyt yksin omalla koneellasi. Tarjoamme mahdollisuuksia myös ajatusten vaihtoon ja avun pyytämiseen. Tätä varten kurssilla on oma suljettu keskustelumahdollisuus, josta saat vertaistukea, kannustusta ja vastauksia kysymyksiisi toisilta kurssilaisilta ja kouluttajilta.

”Kouluttajat olivat ammattitaitoisia ja puhuivat hyvin miellyttävällä, sekä lähestyttävällä tavalla. Kurssin rakenne oli myös erittäin selkeä..”

Miten paljon kaikki tämä maksaa?

Verkkokurssi sisältää:

 1. Kokeneiden kouluttajien pitämät, kiitetyt verkkoluennot, harjoitukset ja tehtävät
 2. Itsearviointityövälineet oman tilanteen arviointiin käyttöösi
 3. Kouluttajien ja ryhmän tuki suljetulla keskustelufoorumilla

Koska haluamme, että mahdollisimman monella olisi mahdollisuus osallistua, saat kaiken tämän superedulliseen 79 € hintaan (sis.alv). Voit halutessasi maksaa koulutuksen myös useammassa erässä.

"Olin vähän skeptinen siihen, miten verkkokurssi toimii, mutta positiivisesti yllättynyt ja suositellut muillekin! Koulutuksessa oli hienoa kun ei tarvinnut matkustaa minnekään!"

Miten pääset kurssille mukaan?

Kurssi on käynnissä non-stop. Voit käydä kurssia omaan tahtiisi.

Voit maksaa osallistumismaksun verkkokaupassa pankkikortilla tai tilisiirrolla, ja Visma Pay tarjoaa myös maksuaikaa ja mahdollisuuden maksaa laskulla tai erissä.

Mitä välineitä tarvitsen kurssin suorittamiseen?

Voit suorittaa kurssin omaa tietokonetta, älypuhelinta tai muuta laitetta hyödyntäen.

Jotta pystymme tarjoamaan riittävän tuen kaikille kurssilaisille, otamme kurssille ainoastaan rajoitetun määrän osallistujia. Varmista siis paikkasi heti, että mahdut mukaan!

https://www.trainingskills.fi/wp-content/uploads/2021/01/cropped-LS-symbol-large.png