LIVINGSKILLS ED-TAITOVALMENNUS SYÖMISHÄIRIÖÖN SAIRASTUNEEN LÄHEISILLE

Status
Et ole vielä ilmoittautunut
Hinta
Tutustu kurssiin
Aloita tästä
This kurssi is currently closed

Et ole vielä ilmoittautunut tälle kurssille.


LivingSkills ED– taitovalmennus syömishäiriöön sairastuneen läheisille

Yhden perheenjäsenen sairastuminen syömishäiriöön vaikuttaa koko perheeseen. Sairaus ei näy vain ruokapöydässä, vaan se kontrolloi, manipuloi ja kaventaa kaikkea elämää. Syömishäiriöön sairastuneesta huolehtiminen kuormittaa läheisiä tavalla, jota asiaa tuntemattoman on vaikea ymmärtää. Haasteet ovat aivan erilaisia kuin aiemmin kohdatut ongelmat perheessä. Vaikka sairastuminen ei olekaan perheen vika, voivat perheenjäsenten vääränlaiset reaktiotavat ylläpitää syömishäiriöoireilua ja hidastaa toipumista. Hyödyttömillä reaktiomalleilla läheiset myös uuvuttavat itsensä.

LivingSkills ED – taitovalmennus syömishäiriöön sairastuneiden läheisille tarkoitettu 10 moduulin omaan tahtiin käytävä verkkovalmennus, joka perustuu Maudsleyn sairaalan (Lontoo, UK) kehittämään uuteen Maudsleyn menetelmään, sitä hyödyntäviin läheisille kehitettyihin työpajoihin ja niitä koskeviin tieteellisiin julkaisuihin. Vaikka verkkovalmennus on tarkoitettu erityisesti rajoittavaan (anoreksia/bulimia ja niiden epätyypilliset muodot, ortoreksia) syömishäiriöön sairastuneiden läheisille, valmennuksesta saatujen kokemusten mukaan siitä hyötyvät myös muihin syömishäiriöihin sairastuneiden läheiset.

LivingSkills ED – taitovalmennuksen tarkoituksena on antaa vankka 10 tunnin tietopaketti syömishäiriöoireilun muodoista sekä sitä laukaisevista ja ylläpitävistä tekijöistä ja työkaluja hankalista tilanteista selviämiseen kotona. Lisäksi valmennus tarjoaa keinoja keskusteluun ja sairastuneen motivointiin kohti toipumista. Läheisten kouluttaminen auttamisen taidoissa tutkitusti vähentää koettua kuormitusta ja hyödyttää sairastunutta.

Kurssi avautuu 1.4.2023 klo 8.00, jonka jälkeen voit suorittaa sen omaan tahtiisi. Kurssi on avoinna jokaiselle osallistujalle 2 vuotta sen aloittamisesta.

Kurssi sisältö

Laajenna